tisdag 9 april 2013

Gör godare kaffe

Så låt oss anta att du inte är en kaffe snobb. Du är en vanlig kille som dricker Folger s och 7-11 kaffe, och du tror inte att det är halv dåligt. Här är några sätt du kan göra ditt kaffe smakar bättre: Före bryggning: Lägg till grejer! En nypa salt kommer att ta lite av bitterhet ur ditt kaffe och göra det smaka lite mer jämn, men bara lägga till lite. Du kan lägga till andra saker också. Jag brukade lägga till några nypor mald kanel och en skvätt vaniljextrakt till min kaffesump innan bryggning för att förbättra smaken. Experimentera med det. Antal: 4 msk för varje 3 koppar kaffe. Eller få en kopp kaffe scoop och det blir två skopor till var tredje koppar. Detta brygger kaffe som är lite mörkt, och vi kommer att få in det om du gillar lättare kaffe. Lägga mindre skäl i när du brygger kan ofta "bränna" de grunder som resulterar i sämre smak. Om du gillar lättare kaffe, brygga en hälften av vad du normalt skulle och när den är klar, tillsätt vatten efter smak. Detta gör att du kan ha lättare kaffe med bättre smak. Slutligen, om du redan gör en del alla eller alla dessa saker, här är några av de största faktorerna som påverkar kaffesmaken: Friskhet: Hur gammal är kaffet, och hur nyligen var det jord? Malet kaffe åldrar snabbare än omalda, så om du inte har något emot den extra krångel kan du tänka på att köpa hela kaffebönor och mala innan du brygger. Vatten: Kranvattnet kommer i teorin brygga sämre kaffe på grund av det föroreningar. Filtrerat vatten eller destillerat vatten tekniskt sett vore det bästa, men kan eller inte kan vara värt besväret för dig. Använda kranvatten har också mer kalcium bygga upp över tiden och kommer att innebära att du måste rengöra din kaffebryggare oftare. Mal: Hur fint eller grovt malda kaffet är kommer att påverka smaken, speciellt om du börjar köpa hela bönor och mala det själv. Det finns "rätt" slipar för olika bryggmetoder, men för en vanlig bryggeri kommer en finare grind leda mörkare kaffe. Inte överdriva det med detta, är det lätt att brygga något odrickbart om du får slipa för långt från vad den borde vara, och kaffe som är för finmalet kommer att vara mycket bitter. Andel: Vi har redan täckt detta. Om du brygger rätt mängd skäl till vatten, optimera er smak. Edit: Franska Pressar: Så du verkligen gillar kaffe, och du är redo att prova något nytt. Du bör plocka upp en fransk press. Franska pressar är bra eftersom de: Är lätta att använda, Lätt att rengöra, Och gör bättre kaffe. Om du precis har börjat, allt du verkligen behöver en fransk press, en del kaffe (vanligen lite grövre än används med en vanlig maskin, men med samma grind för båda inte kommer att påverka smaken alltför illa) och en sätt att få vatten nästan till kokpunkten (200 grader F är idealiskt). Du sätter grunderna i den franska pressen med locket / kolven bort och tillsätt vatten tills den är full. Med handtaget på kolven dras hela vägen ut, lägg på locket igen. Låt kaffet dra i 2-5 minuter innan du trycker ned kolven (tryck in kolven långsamt och stadigt), och när kolven är hela vägen ner, är du redo att hälla dig en kopp. När du lägger till vatten, två viktiga anteckningar: Använd inte kokande vatten eller du kommer bränna grunderna och försöka se till att du häller vattnet så att alla de skäl väta. Vanligtvis detta inte kommer att vara ett problem, men då och då får du fickor motiveringen att stanna torr. Post-Script: Många har föreslagit omrörning dina skäl eller med hjälp av en sked för att doppa dem i vattnet, och detta kommer att ge bättre resultat för din insats. Du kan infoga de övriga delarna av det här inlägget med din franska pressen, men som en annan användare har nämnt, skulle jag rekommendera att inte använda salt när bryggning med en fransk press, eftersom det ofta inte nödvändigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar