söndag 26 april 2015

Hur man väljer vattenmelon och undviker ruttna eller mjöliga

Med sommaren runt hörnet, alla är noga med att njuta av den heliga röda frukten av gudarna kallas vattenmelon, och jag är säker på det sista någon skulle vilja göra är att få hem segment som bad boy öppna för att hitta en mjölig över- mogna bit slop. Under mina år av försök och misstag, och makligt forskning i frågan, kommer denna teknik kan du välja en av de tydligaste vattenmeloner på din lokala marknad monter.
Det är ganska enkelt också, du helt enkelt peka på vattenmeloner, och lyssna efter den mest ihåligt ljud, och se till att knacka varje vattenmelon med samma mängd kraft.
Du förstår, när en vattenmelon mognar, liksom de flesta frukter, cellväggarna börjar brytas ned, vilket gör att dess innehåll för att röra sig mer fritt och förfall att ställa in (lämnar mer vatten och överblivna cellkomponenter att röra sig mer fritt inom). Således en melon som har en "full" ljud blir längre fram i mognadsprocessen, och är mer sannolikt att vara mjölig och ruttnande på insidan. Detta är bra för anläggningen, eftersom det kommer att ge näring för sina frön, men inte den största för människor som försöker fylla det glupska tarmen med den heliga vattenmelon.
Försiktighetsåtgärder:
Försök att se till alla vattenmeloner är på en jämn nivå, och inte begravd under varandra, annars kan du ha olika akustik, och kasta av hela processen. \
Denna metod kommer att möjliggöra det bästa urvalet relativt de andra meloner närvarande. Så om alla meloner är dåliga, är denna metod inte kommer att vara mycket hjälp, men bör positionera dig att välja den bästa av gäng.
Det finns ett antagande här att varje vattenmelon är ungefär samma storlek / form, vilket möjliggör för de jämförande akustik av varje.
Slutligen denna metod väljer bara för crispest melon (majoriteten av cellväggarna i takt), men inte den sötaste. Jag är säker på att vissa andra die hard vattenmelon fans skulle ha några giltiga argument för att få en vattenmelon till belåtenhet, men jag kan bara inte äta en övermogna vattenmelon. Således skulle hellre en skarp men ändå inte så söt vattenmelon vs. en mycket söt mjölig / ruttnande melon av Nurgle.
Sidoanteckning, ja du kan lägga till en nypa salt för att förbättra smaken. Den hypertonicitet av saltet kommer att dra ut vattenmelon juice som

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar