fredag 12 april 2013

Med en kylare på en lång resa? Frys ett fall av vattenflaskor och packa dem runt din mat, istället för att använda isbitar eller refreezable förpackningar. När de smälter har du färskt kallt dricksvatten. 8 svalare tips inuti.

Att göra detta håller din mat torrare eftersom du inte kommer att ha is smälter in i en pool av vatten, och du inte slösa utrymme med is förpackningar som du inte kan äta eller dricka. Om du ska bo någonstans med en frys under din resa, spara flaskorna att fylla på och frysas på nytt. Normala plast vattenflaskor kommer inte explodera när de fryser eftersom de är byggda för att expandera. Om du använder en annan typ av flaska (plast mjölk kannor fungerar bra), se till att du lämnar lite luft utrymme för att tillåta isen expansion. Använd inte glasflaskor, det finns en spricka risk och de är tunga. Vissa människor oroar carcinogener eller andra gifter från att frysa eller använda plast vattenflaskor. Det finns ingen anledning till oro. Andra tips: För några coola dricksvatten i början av din resa, frysa några halvfulla flaskor och sedan fylla dem med kallt vatten precis innan du lägger dem i kylaren. Se till att du redan kyla all mat innan du sätter den i kylaren. Om din mat kan frysas utan att påverka kvaliteten (mjölk, de flesta soppor, chili, etc.) och du kommer inte att behöva det genast, frysa den. Du kan frysa juice lådor. Frys inte drycker på burk eller livsmedel. Om du har en stor frysbox med plats, frysa hela kylare för ett par timmar innan du lägger i det. Om din frys är inte så stor, du kan förkyla din svalare sätta lite is i det för 6 + timmar. Dumpa ut smältvatten och torka ut, sedan ladda upp det. Packa relaterade objekt tillsammans inuti en stor ziplock påse, som kryddor eller ingredienser smörgås, eller allt du behöver för en viss måltid. På så sätt är det lättare att hitta allt du behöver snabbt så kylaren är öppen för kortare tid, och maten kommer att stanna torrare. Släng i några extra påsar för att lagra resterna. Livsmedel som kommer i en "återförslutningsbar" paketet kommer förmodligen inte stanna torr om de blir nedsänkt i smältvatten när de väl har öppnats, lägg dem i en ziplock påse. Håll din svalare i solen, och inte lämna den i en varm bil om du kan säkert lagra den någon annanstans. Om det behöver vistas i solen eller ett fordon, täck den med en filt, handduk eller reflekterande akut filt. (Om du camping, lämna inte din svalare i ditt tält eller utanför. Hungriga djur och / eller människor kommer att dyka upp.) Håll en termometer i svalare. Din mat bör stanna under "riskområde" temperatur på 5 ° C / 41 ° F Livsmedel som är potentiellt farliga om de tillbringar två timmar eller mer i farozonen är: kött, fisk, fågel, ägg, proteinrika livsmedel, mejeriprodukter, klippa eller svarvat färskvaror, mest färdiglagad mat, skaldjur, såser och såser, groddar och eventuella livsmedel som innehåller någon av dessa poster. Om du behöver din svalare att stanna kallt längre, och / eller att hålla tillräckligt kall för att hålla saker frysta, hitta en torris distributör i ditt område. (Ordinarie isen inte kommer att hålla saker och ting frysta.) Linda torris blocket i en handduk och lägg den i din svalare. Var försiktig när du hanterar torris, det är inte giftig, men om du rör den du kommer att ha en dålig tid. Plast ägg bärare fall fungerar bra, men de tar upp mycket utrymme även när de är nästan tomma. (Två små flygbolag är bättre än en stor en!) En kartong äggkartong i en plastpåse är bra så länge du är noga med att inte krossa den, och om utrymme behövs kan du stänga oanvända cellerna. Hårdkokta ägg kan i förväg skalade och förvaras i en ziplock påse. Om du gör äggröra, pre-blanda dem och lägg dem i en tättslutande behållare eller bred mun flaska. Det är möjligt att frysa ägg också, men med lite förberedelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar