torsdag 22 januari 2015

Fick en pott rostfritt stål eller stekpanna med brända / bränd mat på botten? Sätt en halv tum av vatten i den och frysa den för att minimera hårda skrubb och inskränka på de brända delarna.

Förklaring: eftersom vattnet fryser, binder den till de brända delarna och lösgör dem från metallen när den expanderar. Allt du behöver göra är att ta pannan ur frysen och låt det sitta i tio minuter eller så, det blad av is som faller ut tar de flesta av de brända saken med det. Det kan finnas några rester av brända materia och processen kan behöva upprepas en eller två gånger för särskilt envis brända matrester. Det kan också vara bra att låta vattnet blöt i ett par timmar eller så innan frysning som ger det en chans att ytterligare penetrera brända grejer. Jag bor i ett område med kalla vintrar och under vintern, jag satte bara pannan utanför istället för i frysen. Varning: Gör inte detta med kryddat gjutjärn eller kastruller som har non-stick beläggningar som samma process som tar bort brända grejer kan också ta bort beläggningar. Dessutom är en halv tum av vatten i allmänhet allt som är nödvändigt och kommer att frysa mycket snabbare. INTE fylla pannan hela vägen upp eftersom isen kan faktiskt förvränga eller bryta din panna när den expanderar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar