söndag 26 april 2015

Lycka och du. Ta kontroll över din lycka och att få lycka inifrån dig själv.

Det finns många saker i livet som kan påverka hur lycklig du är. Detta är den process jag gick igenom för ett tag sedan att ta kontroll över min lycka och få tillbaka på toppen. Förhoppningsvis några av er kan ha nytta också.
Ta ett papper och rita en linje i mitten.
På toppen av den vänstra kolumnen som du ska skriva "källor till lycka" och på de rätta "källor olycka".
Det första du ska göra är att skriva ner 10 källor till lycka. Skriv inte ner något i olycka kolumnen tills du har 10 i lycka. Om du kan hantera mer än 10, ännu bättre!
När du har 10 källor till lycka kan du börja notera saker som gör dig olycklig. MEN (det finns alltid ett men) för var och en som du skriver ner du ska också skriva ner en källa till lycka för att motverka det.
Rita en linje som förbinder alla lycka källor som du kan genomföra för att motverka eventuella källor till missnöje som du har fått listade. Det bör finnas mer än en källa till lycka för varje källa till missnöje.
Varje gång du stöter på något som gör dig olycklig, skriva ner vid sidan av en källa till lycka som du kan göra för att motverka det. Gå så många källor till lycka för att motverka det som du kan.
Denna lista kommer att växa och utvecklas med dig. Det kommer också att visa dig att det finns så många saker i ditt liv som du kan göra för att övervinna saker som gör dig olycklig. Du kan styra denna och du kommer.
Länka flera källor lycka till de av olycka ger dig ett brett utbud av verktyg för att hantera olika situationer. Du kanske inte vara på en plats eller möjlighet att göra din önskade källa till lycka för att motverka ett problem, men genom att ha flera källor som är kopplade till varje källa till olycka ska du kunna få på toppen av det innan det drar ner dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar